News

Gymnasiecupen - LBS

Sat 12th May 2018 - 7:15pm General Gaming CS:GO

För inte länge sedan fick vi i den Stockholmsbaserade organisationen Granit Gaming två tillskott till vårt Counter-Strike-lag. Personerna i fråga var inga mindre än Isak “blandfers” Alexius och Henric “hechtikal” Öhlund - båda två för tillfället studerande vid LBS gymnasiums E-sportprogram. Via detta program valde de att, tillsammans med ytterligare tre spelare från samma program, delta i detta års “Gymnasiecupen” - en turnering mellan flertalet gymnasieskolor vars vinnare slutligen skulle krönas på Birdie LAN i en final om bäst av tre matcher.

Birdie LAN var inte enbart resmålet för Gymnasiecupens deltagare, utan även för tusentals andra datorspelsintresserade människor i alla möjliga åldrar. För blandfers och hechtikal väntade ett fullspäckat schema med matcher i både Granit Gamings och LBS namn. De uppvisade stor talang, inte minst i Gymnasiecupen, där de efter en stabil 2-0 seger i semifinalen gjorde sig redo för final på stora scenen.

Finalmatchen inleddes självsäkert med flertalet säkrade rundor från LBS. Motståndarna svarade dock med att lägga i en högre växel och avancerade skrämmande snabbt mot en utjämning. Till slut lyckades LBS säkra matchen. Med en liknande start på runda två visade våra nya bekantskaper i LBS snabbt vilka som verkligen gjort sig förtjänta av pokalen. Matchen avslutades nämligen 2-0 och LBS hade därmed tagit sig segrande ur Gymnasiecupen för andra gången i rad.

I Granit Gaming är vi oerhört nöjda över att ha blandfers och hechtikal med i vår startfemma. Vidare är vi tacksamma över att ha fått lära känna resterande tre spelare för LBS. Det är med säkerhet vi säger att våra vägar kommer att korsas framöver.

Stort grattis till vinsten. Det gjorde ni sannerligen bra!Ludwig & Kim

Granit Gaming

Granit Gaming

Granit Gaming

Granit Gaming

Your Comments

No-one has posted any comments, how sad!

Please register or login to post comments